Persberichten

Politie en bewoners in Almere Buiten gaan inbrekers aanhouden

BurgernetDeze week wil de politie met de bewoners van Almere Buiten de handen ineen slaan om inbrekers aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners na een inbraakmelding samen op zoek gaan naar agenten in burger, die zich in de oefening gedragen als woninginbrekers. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners via Burgernet actief gevraagd om mee te doen.

Via Burgernet wordt de actie aangekondigd. Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Inwoners uit Almere Buiten wordt gevraagd volgende week alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl  In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt.

Juiste richting

De 1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *