Nieuws

Ambulancepersoneel geeft reanimatiecursus als CAO-actie

Woensdag gaat het ambulancepersoneel van GGD Flevoland actievoeren voor een nieuwe CAO.

Het ambulancepersoneel gaat met een reanimatie training op de Grote Markt in het centrum van Almere de aandacht vragen voor een nieuwe CAO. Voor Almere betekent het dat het ambulancepersoneel van 12:00 uur tot 16:00 uur 4 uur lang een werkonderbreking houdt, waarbij er alleen op spoedeisende ritten gereageerd gaat worden.

Geplande ritten, bijvoorbeeld voor vervoer van patiënten tussen ziekenhuizen, worden niet uitgevoerd. De werkonderbreking was aanvankelijk vorige week woensdag gepland, maar ging toen op het laatste moment niet door. Eerder heeft het ambulancepersoneel in Flevoland stiptheidsacties gehouden, waarbij er niet werd overgewerkt, wettelijke pauzes werden nagestreefd en er geen extra diensten werden gedraaid. Ook werden de digitale ritformulieren met een vertraging ingevuld waardoor er niet snel gefactureerd kon worden door de werkgever.

De maandenlange onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgevers hebben tot nu toe nog niet tot een akkoord geleid. Momenteel zitten de onderhandelingen met de ambulancediensten, die verenigd zijn in Ambulance Zorg Nederland (AZN), muurvast. De bonden willen betere werkomstandigheden, een oplossing voor de hoge werkdruk en een loonsverhoging van 2,5 procent. Daarnaast willen de vakbonden afspraken maken over de inzet van oudere werknemers, aangezien de pensioenleeftijd voor ambulancepersoneel verhoogd is naar 67 jaar.

De andere veiligheidsregio’s waar ook actie wordt gevoerd zijn: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Noord-Holland Noord, Kennemerland, Noord-Oost Gelderland, Gelderland Zuid en Zuid-Holland Zuid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *