Nieuws

Grote boom valt op dak woning

De brandweer heeft maandagavond de handen vol gehad aan een boom die op een huis was gevallen. Door de flinke hoosbui die maandag rond 18:00 uur over Almere trok is een boom aan de Discuslaan geknapt en op het dak van een woning terecht gekomen.

De boom viel over de naastgelegen weg en vormde een ‘brug’ tussen de stam en de woning. Omdat dit zorgde voor een instabiele situatie werd een hulpverleningsvoertuig met takel-arm opgeroepen, deze heeft de boom gezekerd zodat de brandweer vanuit de hoogwerker de boom in kleine stukken kon zagen.

Nadat de boom in kleine stukken was gezaagd kon het laatste gedeelte langzaam naar beneden worden gehesen. In totaal is de brandweer een kleine twee uur bezig geweest om de boom volledig van het dak te krijgen. Het is niet de eerste keer dat een boom in dit wijkje op een dak valt, tijdens de zomerstorm viel bij de overburen ook al een boom op het dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *