Fietser gewond na aanrijding met auto

Op de Kalenderweg is vrijdagochtend een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Dit gebeurde om kwart voor elf op de kruising met het Decemberpad.

De jongeman reed op het Decemberpad onder het spoorviaduct richting de Seizoenenbuurt en stak de Kalenderweg over. Daar kwam hij in botsing met een auto die richting het centrum van Almere Buiten reed. De jongen werd van zijn fiets geworpen en belandde in de berm naast de weg. Hij is met nek- en rugklachten door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een specialist van de Verkeers Ongevallen Analyse heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval.

5 gedachten over “Fietser gewond na aanrijding met auto

 • 18 september 2015 om 13:29
  Permalink

  Sommige automobilisten begrijpen niet dat fietsers daar voorrang hebben en scheuren gewoon door!!! Schandalig! Hopelijk maakt de fietser het goed.

  Beantwoorden
 • 18 september 2015 om 20:50
  Permalink

  Laten we er wel duidelijk over zijn dat dit een debiele plek is om fietsers voorrang te geven. Op zo’n lange weg hoort dat niet, te hoge snelheden. Bovendien is het vooral in de avond zeer onoverzichtelijk door te weinig straatverlichting. Om over de meerderheid fietsers zonder verlichting maar te zwijgen…….

  Beantwoorden
 • 18 september 2015 om 21:58
  Permalink

  Voorrang moet je krijgen, niet nemen.
  Fietsers steken gewoon over zonder te kijken, slaan gewoon af zonder vinger uit te steken e. Nu t weer langer donker blijft en regent valt t me op hoe slecht de meeste fietsen verlicht zijn

  Beantwoorden
  • 19 september 2015 om 13:46
   Permalink

   Als je goed leest lees je dat de fietser onder het spoor door komt en de auto vanaf het centrum. De fietser komt dus van rechts en heeft dus zeg maar dubbel voorrang. Er staat een groot bord dat de auto’s moeten opletten en nog rijden ze als debielen. Hoe moeilijk kun je het maken. Ik steek hier vaak lopende over met de hond en ze zien je staan wachten zelfs fietsers wachten omdat de auto’s zo door rijden. dus geef niet de fietsers de schuld.

 • 20 september 2015 om 12:24
  Permalink

  @inge: Helaas lees je zelf niet helemaal goed Inge. Er staat niet dat de auto vanaf het centrum komt maar dat die richting het centrum reed. De fietser kwam dus van links. Desondanks, het betreft een voorrangsfietspad, dus de fietser heeft altijd voorrang.

  Jos van der Lelie
  Redacteur HV-Almere

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *