Kort nieuws

Achtervolging op A6 richting Almere

Op woensdag 9 september heeft er een korte achtervolging op de A6 plaats gevonden. In de middag kwam er een melding dat er in Lelystad een auto met zeer asociaal rijgedrag reed.

Onder de A6 bij Lelystad zagen agenten de auto rijden die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de politie, ging het voertuig door de berm en door het rood verkeerslicht de A6 op richting Almere. Op de A6 nam het voertuig eerst netjes de snelheid van 130 km/u aan, maar dan verhogen ze de snelheid en beginnen ze te bumperkleven op hun voorganger. Andere auto’s moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Agenten volgden op veilige afstand en wachtte de komst van andere eenheden af.

Tijdens de achtervolging haalde het voertuig continu rechts in. Uiteindelijk lukte het met meerdere politieauto’s voor en achter de auto te komen. Hierop is de auto naar het parkeerterrein van Haje geleid. Op de oprit dook de bestuurder achter het stuur vandaan en ging op de achterbank zitten. Een van de andere passagiers nam snel het stuur over.

Op het parkeerterrein weet de politie het voertuig tot stoppen te dwingen. In het voertuig zaten drie personen, alle onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs. Twee personen werkten niet mee aan de controle en zijn direct aangehouden. De derde persoon kon zich niet legitimeren en is daarop ook aangehouden. De bestuurder werkte daarnaast niet mee aan een alcoholtest en heeft een van de personen vernielingen aangericht op het bureau.

Foto`s: Politie Almere Buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *