Kort nieuws

A27: 12% minder overtredingen; toch meer controle

A27 minder overtredingen; toch meer controleAfgelopen weekend heeft de politie op de A27 geflitst op verzoek van gebruikers van de weg. Dit na aanleiding van diverse klachten via onder andere Facebook. Er zou in de wegwerkzaamheden vaak te hard worden gereden.

Afgelopen zaterdag zijn er 5240 voertuigen de radarcontrole voorbij gereden, daarbij werd vastgesteld dat 239 bestuurders de maximumsnelheid van 70km/h niet respecteerden. Deze ‘hardrijders’ zullen de komende dagen een envelop van het CJIB ontvangen met een schikkingsvoorstel. “Het zal voor velen even schrikken worden aangezien de boetebedragen bij wegwerkzaamheden aanzienlijk hoger zijn dan “normaal”” meldt de politie op Facebook. Het is voor wegwerkers en medeweggebruikers soms erg gevaarlijk door de versmalde rijstroken.

Hoewel iets meer dan 4% van de bestuurders een bon krijgt, is men toch rustiger gaan rijden.  Op één dag na, precies een maand eerder werd op de A27 ook gecontroleerd door middel van een radarcontrole. Die dag werden van 4388 bestuurders de snelheid gemeten en reden 700 bestuurders (16%) te hard. Hoewel dat dus een daling van 12% betreft heeft de politie in overleg met de uitvoerder van het werk, Rijkswaterstaat en eigen collega`s besloten meer te controleren. In 2014 was het aantal overtredingen zonder wegwerkzaamheden gemiddeld 3,5%.

Een gedachte over “A27: 12% minder overtredingen; toch meer controle

  • Rustige rijder

    Tip: controleren op drukke werkdagen (ma, di, do) rond 06:30. Dan is het nog net rustig genoeg om te scheuren en te laten zien dat sommige niet ‘bang’ zijn voor die wegversmalling. Op dat tijdstip met zekerheid ook geen controles, dus wat let je. Ik zie het geregeld ‘net goed gaan’. Slecht weer (mist, regen) dat deert deze hardrijders ook niet. Ze zijn zo stoer!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *