Nieuws

Harde wind zorgt voor overlast

De harde wind heeft vandaag voor heel wat problemen gezorgd. Het bevrijdingsfestival ging niet door en er viel een gewonde bij de Pampushaven. Ook vloog er een partytent door de lucht, waaide er een boom om en werd een raam losgeslagen door de wind.

Bevrijdingsfestival

De organisatie van het bevrijdingsfestival heeft om 18:00 uur besloten het programma op de Esplanade helemaal af te gelasten. Het zou niet verantwoord zijn om artiesten en bezoekers op de Esplanade te laten komen.

De organisatie had al eerder op de dag het programma uitgesteld vanwege het voorspelde weer. Het ging daarbij niet zozeer om de voorspelde regen, maar juist om de windstoten.

De programma`s in de rest van het centrum konden wel gewoon doorgang vinden. Op deze locaties was er door de bebouwing een stuk minder overlast door de wind. Rond half twee vielen de meeste shows wel in het water vanwege de harde regen. Ondanks dat er artiesten optraden, bleven de pleinen leeg.

Pampushaven

Aan het begin van de avond ging het fout in de Pampushaven, een (kite)surfer kwam door onbekende oorzaak op de dijk terecht. Hierbij raakte de surfer gewond en is door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een traumahelikopter heeft assistentie verleend.

Tijdens het ongeval stond er aan de rand van het Markermeer ongeveer een windkracht 8 Bft. Prima (kite)surfweer dachten velen. Ongeveer 25 man was er de hele dag aan het kitesurfen of windsurfen.

Eerder op de dag is een reddingsboot van de KNRM in Marken ook al opgeroepen. Bij de Pampushaven zou een uitrusting van een surfer zijn gevonden. De surfer meldde zich iets later bij toegesnelde hulpdiensten.

Schades

De wind zorgde ook in de woonwijken van Almere voor enige overlast. In Almere Haven werd een partytent de lucht in geblazen, vloog over het huis en belandde vervolgens in een boom. De brandweer heeft de tent uit de boom gehaald.

In de Filmwijk viel langs de busbaan een boompje om. Het vrij kleine boompje wist de weg volledig te blokkeren, brandweerlieden zaagden de boom in stukjes.

In Tussen de Vaarten kwam een raam los van de scharnieren. Buren belden de brandweer omdat de bewoners niet thuis waren. De brandweer klom met een ladder op het dak en wist het raam snel weer dicht te zetten. De eigenaar moet nieuwe scharnieren plaatsen, verdere schade bleef uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *