Kort nieuws

Brandweer helpt landmacht na vertrek uit ‘Kamp Bison’

De brandweer is donderdag aan het begin van de middag opgeroepen vanwege een vervuild wegdek. Een aanhanger achter een legervoertuig lekte diesel.

Op de parkeerplaats van Athlon stonden de trucks de brandweer op te wachten. Een plas diesel onder de aanhanger van een van de legervoertuig was de oorzaak. De brandweer heeft snel wat zand op de diesel gegooid waardoor de schade aan het milieu beperkt blijft. Na overleg is besloten de aanhanger, met daarin een generator, naar de brandweerkazerne op de Veluwezoom te vervoeren. De brandweer beschikt daar over een vloeistofdichte plaat. Vanaf daar kan de lekkage veilig worden verholpen of een andere oplossing worden gezocht.

De landmacht was de afgelopen dagen in Almere vanwege een actie van radio Veronica. De actie droeg de naam ‘Operatie Victorie’. Op de Esplanade had de landmacht samen met radio Veronica een kamp (Kamp Bison) opgebouwd waaruit een zeventig tal acties door Nederland werden gecoördineerd. De acties waren opgezet om 70 jaar vrijheid te vieren. Gisteravond is bekend gemaakt dat het van zeventig acties ook gehaald is waarna Van Velzen een optreden gaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *