Nieuws

ANPR controle op criminaliteit

De politie heeft donderdagavond een voertuigcontrole gehouden op de Waterlandseweg en de rijksweg A27. De politie stond met vijf ANPR camera`s opgesteld op diverse locaties en scande daarbij ongeveer 23.000 voertuigen. De actie richtte zich op verschillende overtredingen en signaleringen, van personen die boetes nog niet hadden betaald tot personen die nog gevangenisstraffen moeten uitzitten.

Tijdens de actie zijn vijf personen die nog boetes hadden openstaan meegenomen naar de controleplaats. Eén persoon is na drie jaar tegen de lamp gelopen en moest nog 27 vonnissen aflossen bij de politie. Twee andere personen konden de boetes niet betalen en zijn aangehouden, beiden moeten nu totaal ongeveer 80 dagen zitten. Van één persoon die niet kon betalen is het voertuig in beslag genomen. Totaal is er voor 6500,- euro aan openstaande boetes betaald.

Veertien voertuigen zijn aan de hand van ‘hits’ doorzocht op criminele activiteiten. Eén persoon is aangehouden nadat hij een valse naam opgaf en ook later op het bureau nog drie valse namen opgaf. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Ook werd een persoon betrapt op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Deze bestuurder krijgt binnenkort bericht van justitie. Twee anderen reden zonder rijbewijs rond. Verder werd er nog een voertuig van een vermoedelijk Oost-Europese bende gecontroleerd. Het voertuig bleek vol te liggen met geprepareerde tassen die voornamelijk bij winkeldiefstallen worden gebruikt.

Verder werden er in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven voor verkeerszaken. Twee personen wisten een snelheidscontrole in de buurt te passeren met respectievelijk 180 km/h waar 120 is toegestaan en 155 km/h waar 80 is toegestaan. Beide personen krijgen over een aantal weken een bericht op de deurmat.

Note: De afgebeelde voertuigen zijn gecontroleerd, maar hoeven niet betrokken te zijn bij criminele activiteiten / nog openstaande boetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *