Nieuws

Geen treinverkeer mogelijk door kabelbreuk

Vrijdag hebben er een groot deel van de dag geen treinen gereden tussen Weesp en Lelystad. Door een kabelbreuk bij Station Almere Centrum sprongen een aantal seinen op zwart. Het was daardoor niet langer mogelijk om treinen te kunnen laten rijden op de Flevolijn.

Vijf treinen, die nog op het spoor stilstonden konden stapvoets naar het station rijden om reizigers uit te laten stappen.

De eerste prognose was dat het treinverkeer rond half vier weer opgestart kon worden, dit bleek echter niet haalbaar. Monteurs zijn tijdens het herstellen van de kabelbreuk andere problemen tegen gekomen.

Rond 17:00 uur vertrokken de eerste treinen weer richting Weesp vanaf Station Almere Centrum. Echter er kunnen voorlopig nog geen treinen rijden tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders. NS zet stopbussen in. De extra reistijd bedraagt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Bij Station Almere Buiten kwamen enkele van deze bussen in de problemen, de bussen waren te hoog voor het viaduct. De bussen zijn naar achteren gereden en hebben via een omweg hun eindbestemming bereikt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *