Persberichten

Politie zoekt opnieuw slachtoffers mishandeling Centrum

PolitielogoDe politie zoekt de slachtoffers en getuigen van in totaal vier gevallen van mishandeling door agressieve meisjes. Die vonden plaats op maandag 26 januari 2015 op de Stationsstraat en op het Stadhuisplein. In eerste instantie ging het om drie zaken, inmiddels is duidelijk dat er ook een vierde mishandeling heeft plaatsgevonden. Alle informatie staat hieronder nog eens overzichtelijk weergegeven.

De politie in Almere heeft woensdagmorgen 18 maart zes meisjes uit die plaats aangehouden. Het gaat om vier meisjes van 13 jaar en twee van 14 jaar,. allen uit Almere. De politie verdenkt hen van drie gevallen van mishandeling op maandagmiddag 26 januari in Almere.

Zaak 1

De eerste mishandeling was rond 15.00 uur bij de bibliotheek aan het Stadhuisplein. Het groepje neemt daar in een steeg twee meisjes van 14 jaar te grazen. De twee worden geschopt en geslagen en aan hun haar getrokken. Ze kunnen gelukkig vluchten en doen dan aangifte.

Zaak 2

Die avond rond 18.15 uur neemt het groepje twee meisjes van 16 jaar te grazen, ook op het Stadhuisplein. Ook deze slachtoffers worden zonder aanleiding geschopt en geslagen en aan hun haar getrokken. Ook deze twee doen even later aangifte.

Zaak 3

En dan is er die dag nog een derde mishandeling, want als agenten tijdens het onderzoek naar de twee eerste mishandelingen de beelden van het cameratoezicht bekijken, zien ze datzelfde groepje wéér. En ditmaal zijn vier meisjes de pineut, even na 18.00 uur op de Stationsstraat, vlak voor de tweede mishandeling dus.

Op de beelden is te hoe vier meisjes door dezelfde verdachten als van de andere mishandelingen worden belaagd en mishandeld. Op beeld is ook te zien dat een man en een vrouw zich ermee bemoeien. De man had een blauwe jas aan en een muts op. Ook een man die een klein kindje aan de hand heeft, komt de vier meisjes te hulp door tussen hen en hun belagers in te gaan staan. Op de beelden is duidelijk te zien dat de groep belagers verbaal nogal agressief in discussie gaat met de man en vrouw. Als de man en de vrouw bij het agressieve groepje meiden weglopen, probeert één van de agressieve meiden de vrouw te schoppen en geeft haar een duw, waarna er opnieuw een discussie ontstaat. Dan lopen de betrokkenen uit het beeld van de camera. Als ze weer in het zicht van een andere camera komen, zet de man zijn muts op, die was kennelijk door één of andere oorzaak van zijn hoofd geraakt. Het agressieve meidengroepje loopt dan een andere kant op.

 

Update

Er waren aanvankelijk drie mishandelingszaken bekend, maar er is nu een vierde bijgekomen. De slachtoffers in deze vierde zaak hebben zich nog niet gemeld net als de slachtoffers in de derde zaak.

Zaak 4

Tussen drie en half vier die zelfde dag, de bewuste maandag 26 januari. De groep meisjes loopt naar een bushalte van het Flevoziekenhuis. Daar richten ze zich op 2 meisjes, die worden belaagd. Een vrouw die langsfietst neemt het op voor één van die meisjes. Ze krijgt daarbij een klap in het gezicht. We zoeken dus ook deze slachtoffers en die vrouw.

 

Vragen

  • Heeft u iets van deze mishandelingen gezien? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
  • Was u zelf het slachtoffer van de agressieve meisjes? Neem dan contact op met de politie in Almere 0900-8844.

<video verwijderd>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *