Persberichten

Conductrice uitgescholden en bedreigd

Verdachte koffers op treinstation centrum blijkt loos alarm (1)Een man en twee vrouwen met een kinderwagen bedreigen dinsdagmiddag 17 maart 2015 in de trein van 12.11 uur van Lelystad naar Den Haag en op station Almere-Centrum een conductrice. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Rond 12.10 uur hoort een conductrice van de Nederlandse Spoorwegen een alarm van de toegangspoortjes van het station in Lelystad afgaan. Zij ziet dat twee vrouwen met een kinderwagen met één kaartje door de poortjes lopen en de trap naar het perron op komen lopen. Zij spreekt het tweetal aan en vraagt of zij wel beiden een kaartje hebben. Daarop krijgt zij het antwoord dat één van de twee vrouwen niet met de trein meegaat, maar de ander uit will zwaaien. Vervolgens loopt het tweetal met de kinderwagen met daarin een baby door.De conductrice stapt in de trein en fluit dat de trein kan vertrekken. Vervolgens ziet zij dat de twee vrouwen met de baby in de trein zitten. Zij spreekt hen weer aan en krijgt het antwoord, dat zij een tweede kaartje hebben gekocht. Omdat zij de deuren van de trein nog moet sluiten, zegt de conductrice dat ze even later bij de twee terugkomt.

Verkapte bedreigingen

Even later loopt de conductrice naar de twee vrouwen. Eén van de vrouwen wordt meteen verbaal agressief en uit verkapte bedreigingen. Vervolgens komt er een man aanlopen, die kennelijk bij de twee vrouwen hoort. Daarop scheldt het drietal de conductrice uit. Als er een collega van de conductrice bij komt, bindt het drietal een beetje in en schrijft de conductrice voor de vrouw zonder kaartje een bekeuring uit.

Ernstig bedreigd

Op station Almere centrum stapt de conductrice uit en wacht op het perron. Dan komt het drietal met de kinderwagen weer naar haar toe. Ze bedreigen haar dan met geweld. Als de collega van de conductrice echter weer aan komt lopen, gaat het drietal er vlug over het perron vandoor. Omdat de trein vertrekt, moet de conductrice instappen en kan ze niet achter de verdachten aan gaan.

De conductrice voelde zich door het drietal ernstig bedreigd en was echt bang dat de drie haar in elkaar zouden slaan. Ze doet bij de politie aangifte van bedreiging.

Signalementen

Verdachte 1:

 • vrouw
 • donkergetinte huidskleur
 • mogelijk van Antilliaanse afkomst
 • leeftijd 18 tot 23 jaar
 • lengte 1,65 meter tot 1,70 meter
 • in een staart gedragen kroeshaar dat nat leek
 • had felrode lippenstift op.

Verdachte 2:

 • vrouw
 • donkergetinte huidskleur
 • mogelijk van Antilliaanse afkomst
 • leeftijd 18 tot 23 jaar
 • lente 1,65 meter tot 1,70 meter
 • wat steviger postuur dan verdachte 1
 • in een staart gedragen kroeshaar
 • in een staart gedragen kroeshaar.

Verdachte 3:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • mogelijk van Antilliaanse afkomst
 • leeftijd rond de 25 jaar
 • lengte 1,70 meter tot 1,75 meter
 • kort kroeshaar
 • had een petje op.

Zij hadden een kinderwagen (buggy) met een baby bij zich.

Vragen

Heeft u iets van de bedreigingen gezien of gehoord of weet u misschien wie de verdachten zijn?  Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

2 gedachten over “Conductrice uitgescholden en bedreigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *