Persberichten

Verloren of gestolen reisdocumenten telefonisch melden

StadhuisAls u uw Nederlandse reisdocument (paspoort, identiteitskaart) of rijbewijs kwijt bent of wanneer deze gestolen is, moet u dit zo spoedig mogelijk melden bij de gemeente. Hiermee voorkomt u dat er fraude met uw document wordt gepleegd. Vanaf maandag 16 maart kunt u hiervoor niet meer zonder afspraak bij Burgerzaken terecht, maar neemt u telefonisch contact op via telefoonnummer 14 036. De gemeenteĀ plantĀ een afspraak bij Burgerzaken met u in om uw vermissing te registreren. Wanneer nodig kunt u tijdens deze afspraak direct een nieuw document aanvragen en betalen.

Landelijke registratie om fraude te voorkomen

Verloren en gestolen reisdocumenten en rijbewijzen worden landelijk geregistreerd om fraude te voorkomen. Na registratie verliest het document zijn geldigheid. Als het reisdocument of rijbewijs wordt teruggevonden, kan het niet meer worden gebruikt. Het teruggevonden document moet ingeleverd worden bij de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *