Nieuws

Grote brand Versterkerstraat

Woensdagochtend rond 09.15 uur is er een grote brand ontstaan bij een bedrijfspand aan de Versterkerstraat.

Op het dak woedde een flinke brand waarbij veel rook vrij kwam. De brandweer heeft opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en is met drie bluseenheden en een hoogwerker ter plaatse gekomen.

Het pand is een bedrijfsverzamelgebouw. Het gebouw werd vlot ontruimd, waardoor er geen gewonden zijn gevallen. De brandweer is via een ladder het dak op gegaan om de brand met blusschuim te bestrijden. De brand was vervolgens snel onder controle.

Voordat de brand ontstond waren er werkzaamheden bezig op het dak van het pand. In eerste instantie werd door de politie gemeld dat het dakdekkerswerkzaamheden zou betreffen, maar de brandweer gaf later aan dat het mogelijk ook om een airco unit op het dak zou kunnen gaan.

De brandweer heeft op basis van beelden van de warmtebeeldcamera gaten in het dak gemaakt om mogelijke brandhaarden op te sporen. De brand heeft aanzienlijke roet- en waterschade aangericht in het gebouw. De werknemers konden daarom nog niet terugkeren naar hun werkplek, ook niet om persoonlijke eigendommen op te halen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat het gebouw eerst schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *