Kort nieuws

Update: Vuurwerk in woning gegooid, man gewond

Oudejaarsavond rond 22:50 is er vuurwerk naar binnen gegooid bij een woning aan de Polkastraat in Danswijk. Door de actie kwam de gehele woning vol rook te staan en raakte een man gewond.

Nadat de bewoners thuis kwamen ontdekten zij dat er brand in de woning was en waarschuwden direct de buren. Hierop heeft een buurman de woning betreden om een nog aanwezige hond snel uit de woning te halen. Beide werden hierop door omwonenden opgevangen. De brandweer kwam ter plaatse om de woning te controleren. Door het openzetten van de ramen en het gebruik van een overdrukventilator werd de rook uit de woning verdreven.

Een ambulance kwam met spoed ter plaatse om de man te verzorgen vanwege rook inhalatie. Hij is later ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft hiervoor al met meerdere getuigen gesproken.

Getuigenoproep:

De politie onderzoekt de brandstichting nog verder en vraagt getuigen, of mensen die meer weten over deze zaak, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update 06-01-2015
Na het vaststellen van de exacte schade is inmiddels duidelijk geworden dat de woning voorlopig onbewoonbaar is geworden en dat de bewoners de komende tijd elders moeten verblijven. Vanwege de rook en stank die ontstond na de ontploffing van het vuurwerk moeten veel spullen worden schoongemaakt of compleet worden vervangen. Een gespecialiseerd bedrijf is hier druk mee bezig. Ook de in de woning bewusteloos aangetroffen hond is nog niet helemaal hersteld. De politie heeft de volgende dag een brief in de buurt verspreid waarin mensen die iets hebben gezien of gehoord worden opgeroepen zich te melden en eventueel camerabeelden veilig te stellen.

3 gedachten over “Update: Vuurwerk in woning gegooid, man gewond

 • bewoner regenboogweg

  Tjee na dit bericht is denk ik door de brievenbus vuurwerk erin gegooid ?

  Wat een zieke mensen heb je toch …een hond die de schrik van zijn leven hebben gehad hebben zeg ….schandalig !

  Stel je voor dat deze vuurwerk in zijn bek had……wat er kunnen gebeuren.

  Voortaan maar mijn brievenbus iets te bedenken volgend jaar als wij oudjaarsnacht niet thuis zijn.

  zoals met brede dikke strip alluminium met 2 bouten m6 door de klepgat en lange brede plank binnenzijde met gaten erin om afte sluiten met 2 borgmoeren per bout te zekeren.

  Beantwoorden
 • De hond lag bewusteloos ergens in de woning en is naar buiten gehaald door de buurman. De woning stond volledig dicht met dikke rook door de brand in de gang.

  Beantwoorden
 • Wat een raar verhaal, je ziet ook helemaal geen rookschade, wel een mooie nieuwe dikke audi voor de deur!

  Hoe zit het nou eigenlijk werkelijk in elkaar? “Nadat de bewoners thuis kwamen ontdekten zij dat er brand in de woning was en waarschuwden direct de buren. Hierop heeft een buurman de woning betreden om een nog aanwezige hond snel uit de woning te halen.”

  Dus de buurman raakte gewond, enige tijd nadat de bewoners thuis kwamen?
  Het lijkt wel een bewuste aanslag en welke buurman gaat nou in een brandend huis de hond van zijn buren redden terwijl zijn buren dit zelf niet doen? Echt een heel vreemd verhaal hoor, het lijkt wel bij elkaar gefantaseerd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *