Kort nieuws

Auto tegen boom in bocht Polderdreef

In de bekende bocht in de Polderdreef ter hoogte van de Middachtenlaan is woensdag rond het middaguur een auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Bij het ongeval is één persoon gewond geraakt.

De auto reed over de Polderdreef richting de Koppeldreef toen de bestuurder de macht over het voertuig verloor en de berm in reed. De auto miste op een haar een lantaarnpaal, die nog scheef stond van een eerdere aanrijding, en botste frontaal op een boom. De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. De brandweer is eerst nog ter plaatse gekomen om het voertuig te controleren.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op dezelfde plaats vliegen met regelmaat auto’s uit de bocht. Vaak is er alleen sprake van blikschade en schade aan straatmeubilair, maar er zijn alleen al in 2014 meerdere personen bij verschillende ongevallen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Eén keer, in de nacht en vroege ochtend van zondag 28 september, gebeurde het zelfs twee keer binnen enkele uren. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van het kennelijk verkeerd inschatten van de bocht.

3 gedachten over “Auto tegen boom in bocht Polderdreef

  • Gaby Does

    Deze bocht is gevaarlijk mede doordat je in eerste instantie niet het gevoel hebt een bocht om te gaan. Nadat je, Doemere aan de linkerkant gepasseerd bent, buigt de weg zich flauw naar rechts om zich dan in een redelijk scherpe bocht naar links te gaan waar ook nog een verkeersheuveltje staat. Waarschijnlijk schat men de scherpte van deze bocht verkeerd in en aangezien we allen iets te hard rijden gaat het geregeld fout in deze bocht.

    Beantwoorden
    • er wordt daar veel te hard gereden ook als je middachtenlaan in wild rijden is het goed op passen.

  • Die weg heeft een negatieve verkanting. Bocht gaat naar links maar de weg helt over naar rechts. Daarna komen de stoplichten waardoor men van het gas af moet. Hierdoor verplaats het gewicht van de auto meer naar voren. Achter verliest men dus de grip bij nat weer en wat bladeren. Verkeerde constructie van de weg. Dit is al jaren zo alleen de gemeente doet er niks mee.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *