Nieuws

Veroordelingen in zaak gestolen foto-apparatuur fotograaf Fred Rotgans

Politiebureau, Baljuwstraat 2 Almere OostVandaag is door de rechtbank in Lelystad uitspraak gedaan in de zaak rondom de gestolen fotoapparatuur van fotograaf Fred Rotgans. Fred Rotgans kwam na een fotoklus in Amsterdam naar het Van der Valk Hotel in Almere voor een afspraak. Hij had de foto-apparatuur in de achterbak gelegd. Na terugkomst bleek de achterruit van zijn auto te zijn ingeslagen. De foto-apparatuur met een waarde van ruim 10.000 euro bleek verdwenen te zijn zo liet Rotgans later op zijn Facebook weten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee verdachten voor de rechter gebracht. Het OM legt de hoofdverdachte ten laste dat hij op of omstreeks 30 juli 2014 bij het Van der Valk Hotel samen met een ander, maar in ieder geval zelf, twee camera`s, twee lenzen, flitser(s) en toebehoren uit een auto heeft gestolen door middel van het op een illegale manier toegang verschaffen tot de auto. De schade zou volgens het OM circa €8000 bedragen. Hierbij is ook de schade meegenomen die is ontstaan door het niet kunnen uitvoeren van opdrachten. Tijdens een huiszoeking bij de verdachten zijn de camera`s niet aangetroffen.

Tijdens de zitting vandaag zijn beide verdachten niet komen opdagen, de advocaat was wel aanwezig. Het bleken geen onbekenden van Justitie. De hoofdverdachte heeft een strafblad van 21 pagina`s, de medeverdachte heeft een strafblad van zeven pagina`s. De officier had voor beiden een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd. De rechter ging hier voor één van de verdachten in mee, de andere kreeg zes weken celstraf. Ook is de vordering door de rechter toegewezen. Beiden hebben direct aangegeven in hoger beroep te gaan.

Het verhaal kreeg in de Almeerse media veel aandacht nadat Willem Miermans – Initiatiefnemer Media036- via Facebook het verhaal bekend maakte en zonder medeweten van Rotgans een inzamelingsactie startte. Hij riep Almeerders en Almeerse bedrijven op een geldbedrag aan Rotgans te schenken voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Ook de PVV bemoeide zich met de kwestie nadat bekend werd dat de politie niet direct in actie kwam ondanks dat er beelden waren en er een ‘daderindicatie zou zijn’. De raad gaf hier aan dat de politie op dat moment druk was met urgente meldingen, waaronder twee vermiste opvarenden. De politie heeft een dag later alsnog de aangifte opgenomen, zo blijkt uit stukken van de gemeenteraad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *