Persberichten

Politie zoekt getuigen van poging tot moord / doodslag

almere0910steek2De politie zoekt getuigen van een steekpartij op donderdagavond 26 juni 2014. Er is inmiddels een verdachte aangehouden. De melding van die steekpartij kwam rond 23.30 uur binnen bij de politie. Volgens de melding was de steekpartij op de IJmeerdijk in Almere, op een strandje.

De locatie staat bekend als een plek waar mannen elkaar ontmoeten. De politie vond een gewonde man uit Bussum. De man had een aantal steekwonden en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij is opgenomen. De man zei door een bekende van hem, een man uit Almere, te zijn neergestoken. De twee kennen elkaar al langer en komen elkaar regelmatig op het strandje tegen. Maar ze kregen een conflict en die donderdag laaide het via sms’jes op. Dan spreken ze met elkaar af op dat strandje aan de IJmeerdijk. En daar loopt het uit de hand. De Bussummer loopt meerdere steekwonden op en raakt daardoor ernstig gewond. De Almeerder gaat ervandoor, maar meldt zich de volgende dag op het politiebureau en wordt aangehouden. De man zit nu nog steeds vast.

De politie wil heel graag duidelijk krijgen wat er precies op de bewuste avond op dat strandje is gebeurd. Daarom komt zij graag in contact met mannen die zich rond het tijdstip van de steekpartij op of in de buurt van dat strandje bevonden.

De politie is op zoek naar één specifieke getuige: het gaat om een blanke man van tussen de 40 en 60 jaar. Hij droeg een donker petje, donkere jas, donkere broek en reed op een zwarte scooter. Ook andere getuigen wordt verzocht zich te melden.

Vragen

Was u donderdagavond 26 juni 2014 rond 23.30 uur op of in de buurt van dat strandje aan de IJmeerdijk in Almere? Heeft u daar toen misschien iets gezien dat te maken kan hebben met de steekpartij of heeft u gezien dat de verdachte het slachtoffer neerstak? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *