Persberichten

Poging agent dood te rijden tijdens achtervolging

almere0910autoTwee agenten op de fiets zetten de achtervolging in op een auto met Belgisch kenteken. Daarbij wordt één van de agenten aangereden. Het gebeurde zondag 21 september 2014 in Almere-Buiten. De politie zoekt de nog onbekende automobilist en zijn handlanger.

Rond 14.30 uur fietsen de agenten hier over de Nieuw Caladoniëstraat. Op de kruising met de Hawaiiweg komt vanaf links een auto met hoge snelheid aan. De agenten op de fiets hebben voorrang, maar de auto stopt pas op het laatste moment. De motor slaat zelfs af en de auto komt midden op het kruispunt tot stilstand. De motor van de auto wordt weer gestart en de auto gaat ervandoor; de agenten zetten de achtervolging in. Via de Hawaiiweg slaat de auto af naar de Fijistraat en raakt daarbij bijna een paar spelende kinderen. Dan gaat de auto de Filipijnenstraat in, vervolgens de Guamstraat en weer rechtsaf de Hawaiiweg op, in de richting van de Spectrumdreef. Bij de kruising met de Spectrumdreef moet die stoppen omdat het druk is.

Eén van de agenten komt dan naast de auto. Hij roept dat de auto moet stoppen, maar hij gaat er weer vol gas vandoor en raakt daarbij bijna een andere auto. De auto gaat linksaf over de Spectrumdreef. Daar weet één van de agenten z’n fiets voor de auto te zetten, maar de bestuurder rijdt door en raakt de fiets. Hij gaat er via de middenberm vandoor, rijdt daarbij tegen het verkeer in en gaat richting de snelweg A6. Dan verdwijnt hij uit het zicht. Getuigen zeggen dat de wagen vermoedelijk op hoge snelheid over de A6 en toen over de A27 in de richting van Hilversum reed. Daarbij reden ze hard langs een file.

De agent die aangereden werd, heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Omschrijving auto

De verdachten reden in een donkergrijze Renault Megane Station, met Belgisch kenteken vermoedelijk beginnend met ‘1- …..’. Op de foto een soortgelijk model. Achter het stuur zat een man. Naast hem iemand met hetzelfde signalement.

Signalementen

Verdachte 1:

  • man
  • donkere huidskleur
  • kort, zwart haar.

Verdachte 2:

  • man
  • donkere huidskleur
  • kort, zwart haar

Vragen

  • Weet u misschien wie de mannen in de donkergrijze Renault Megan station met het Belgische kenteken vermoedelijk beginnend met het cijfer 1 zijn?
  • Heeft u de mannen in  de donkergrijze Renault Megan station met het Belgische kenteken vermoedelijk beginnend met het cijfer 1 zien vluchten en kunt u meer vertellen over het kenteken?

Heeft u informatie? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *