Persberichten

Man beroofd op het Pim de Wijspad

PB_0006Op donderdag 30 oktober is een 19-jarige man uit Almere beroofd van zijn mobiele telefoon op het Pim de Wijspad. De politie zoekt getuigen.

Rond 20.25 uur fietste het slachtoffer over het fietspad van het Pim de Wijspad toen een jongen op een fiets hem inhaalde en de telefoon van het slachtoffer uit zijn zak graaide Hierop stopte het slachtoffer met fietsen. De jongen die naar zijn telefoon had gegrepen eiste dat het slachtoffer zijn geld afstond. Toen het slachtoffer aangaf dat hij geen geld bij zich had kwam er nog een tweede jongen bij hen staan. Deze heeft het slachtoffer meerdere keren in zijn gezicht geslagen. Later sloten er nog een aantal jongens aan die bij de twee verdachte jongen leken te horen. Toen bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had gingen de jongens ervandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Signalement

Dader 1 (op de fiets):

 • Lichtgetinte jongen van ongeveer 17 à 18 jaar oud
 • Wit hoofddeksel, muts of baseballcap met een zwarte band aan de voorzijde
 • Ongeveer 1,70 lang
 • Mollig postuur
 • Donkerkleurige korte gewatteerde jas met capouchon (niet over zijn hoofd)
 • Donkerkleurige spijkerbroek

Dader 2 (sloeg het slachtoffer):

 • Licht getinte huidskleur
 • Ongeveer 1,85 lang
 • Ongeveer 16 a 17 jaar oud
 • Slank postuur
 • Zwarte gewatteerde jas met capouchon op zijn hoofd
 • Zwarte skinny-jeans

Getuigen

De politie vraagt mensen die deze donderdagavond rond 20.25 uur iets verdachts hebben gezien op het Pim de Wijspad, of informatie hebben over de daders, contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *