Persberichten

Grote verkeerscontrole bij het Almeerderzand

Algemene verkeerscontrole (3)Vrijdag 10 oktober heeft de politie 179 voertuigen gecontroleerd bij het Almeerderzand.

Tussen 09:00 uur en 16:00 uur hielden politie en o.a. de Belastingdienst een grote verkeerscontrole op het parkeerterrein van het Almeerderzand in Almere-Poort.

 In totaal werden 179 personenauto’s gecontroleerd. Bij zeven voertuigen was de losbreekreminrichting niet in orde, zes reden te hard, zes automobilisten konden geen rijbewijs tonen. Verder werden o.a. drie bekeuringen gegeven omdat richtingsaanwijzers kapot waren en één omdat een automobilist niet-handsfree belde.

 In totaal werden ook 47 vrachtwagens en taxi’s gecontroleerd. Negen bekeuringen zijn gegeven voor overbelading, vijf omdat het voertuig te lang, breed of hoog was. Ook werden bekeuringen aan taxichauffeurs gegeven, één omdat de weekstaat niet in orde was en één omdat de chauffeur geen vergunning had.

De politie inde ter waarde van ruim 4.150 euro aan onbetaalde boetes. De Belastingdienst inde 75.000 euro aan achterstallige belastingen. Zij namen vijftien auto’s direct in beslag en legden beslag op 55 auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *