Ongeval tussen auto en stadsbus Noorderplassen

Donderdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een stadsbus op de kruising van de busbaan met de Spiegel in Noorderplassen. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde kort voor 16:30 uur. Een auto stak vanaf de Boelijn de busbaan over toen het misging. De auto en de stadsbus botste tegen elkaar. Enkele passagiers stonden ten tijde van het ongeval in de bus om er bij de nabij gelegen halte uit te stappen. Aanvankelijk werden er meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De traumahelikopter bleek gelukkig niet nodig. De passagiers en de inzittende(n) van de auto zijn door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken op verwondingen. Niemand hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.

De brandweer is ter plaatse gekomen om de accu van de auto los te koppelen en het voertuig te controleren op lekkages van vloeistoffen. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto weg te slepen. De Bus kon zelfstandig terugrijden naar de garage. Het overige busverkeer dat Noorderplassen in- en uitreed kon het ongeval over de vrije rijstrook passeren.

5 gedachten over “Ongeval tussen auto en stadsbus Noorderplassen

 • 10 mei 2019 om 11:51
  Permalink

  Verbaas mij telkens weer over de snelheid van de bussen die vaak werkelijk met grote snelheid naderen. Zeker 50% rijdt veel te hard op de oversteekplaats af. Dat betreft dan uitsluitend bussen komende uit stad. Lasercontrole zou op zijn plaats zijn. Ik woon ca. 50 meter van bewuste oversteekplaats af.

  Beantwoorden
  • 10 mei 2019 om 12:44
   Permalink

   Ik vind het altijd zo’n onzin om meteen te concluderen dat de bus te hard rijdt een grote bus lijkt altijd harder te rijden dan een personen auto ook al is het 50 Km

  • 10 mei 2019 om 18:24
   Permalink

   Hoe kom je hier nu bij. Kan je dit onderbouwen?

  • 11 mei 2019 om 18:25
   Permalink

   Mijn dochter en haar nichtje fietsten op t moment dat t gebeurde op het fietspad vlak voor het ongeluk. Gelukkig is hen niets overkomen.
   Mijn dochter gaf wel aan dat de bestuurder van de auto op zijn telefoon bezig was. Het kan zijn dat zij zich hierin heeft vergist maar het zou er ook zomaar mee te maken kunnen hebben. En vooral met de wegwerkzaamheden op dit moment is het een zeer vervelend kruispunt.

  • 7 juli 2019 om 13:38
   Permalink

   @reactie hierboven:

   Dat klopt niet. Ten eerste was het een bestuurster en geen bestuurder, en ten tweede is die bewuste telefoon door een omstander die ingreep uit haar jas gehaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *