Nieuws

Drukte bij grote verkeerscontrole Doemere [Update]

De politie heeft woensdag een grote verkeerscontrole gehouden in Almere Buiten. Alle wegen rondom Almere Buiten werden gecontroleerd met behulp van de ANPR apparatuur.

Er deden 90 agenten mee aan de actie. Wanneer de ANPR apparatuur op basis van het kenteken van een auto een signaal gaf werd de auto door een motoragent meegenomen naar winkelcentrum Doemere, waar een compleet controlecentrum was ingericht.

Elke bestuurder moest daar eerst een alcoholcontrole ondergaan. Positieve uitkomst daarbij was dat er niemand te veel had gedronken. Er werd ook gekeken of er nog boetes of schulden bij de belastingdienst open stonden. In totaal werden er 44 auto’s in beslag genomen en er werden elf mensen aangehouden, waaronder iemand die wordt verdacht van een straatroof.

De controle duurde van vier uur ’s middags tot elf uur in de avond. In totaal zijn er bijna 200 automobilisten gecontroleerd.

De resultaten: 

• Er zijn 183 blaasproeven afgenomen.
• Er werden 52 bekeuringen uitgeschreven waarvan drie voor het rijden zonder rijbewijs.
• 11 personen werden aangehouden voor verschillende zaken.
• 10 personen hebben boetes betaald met een totaal bedrag van c.a 6000,- euro.
• 44 voertuigen zijn in beslag genomen door de belastingdienst.
• 9 voertuigen zijn door het autoteam van de belastingdienst bekeurd.

2 gedachten over “Drukte bij grote verkeerscontrole Doemere [Update]

  • Dit zouden ze veel vaker moeten doen, niet zoveel uur maar bv 3 uur en dan elke 2 weken op verschillende dagen en tijden, en dan niet alleen de grote wegen maar ook de 30km zone’s. Dat zal veel geld opbrengen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *