Nieuws

Vrachtwagen vliegt uit de bocht bij rotonde Hagevoortdreef

Maandagavond rond zes uur is een vrachtwagen geschaard nabij het industrieterrein Sallandsekant. In de bocht van de Koningsbeltweg naar de Hagevoortdreef richting de Tussenring schoot de oplegger los van de truck en kantelde gedeeltelijk. Hoe het kon gebeuren is onbekend. In de vrachtwagen zat naar verluidt 15 ton aan vlees. Zowel de truck als de oplegger raakte behoorlijk beschadigd door het voorval. Ook kwam een grote hoeveelheid olie op de weg terecht.

Rond kwart voor negen is een hijskraan ter plaatse gekomen om te helpen de oplegger weer overeind te krijgen. Samen met een berger is deze opgetild, zodat de truck weer vrij kwam. Een andere truck is ter plaatse gekomen om de oplegger mee te nemen. Nadat dit was afgerond heeft een gespecialiseerd bedrijf het wegdek schoongemaakt. Ook is het water uit de afvoerputten gezogen, omdat er sprake was van verontreiniging van het water.

De Hagevoortdreef richting de Tussenring is ongeveer vijf uur afgesloten geweest. Enkele bestuurders die spookrijdend de afzetting hebben omzeild zullen een bekeuring thuisgestuurd krijgen wegens gevaarlijk rijgedrag.

3 gedachten over “Vrachtwagen vliegt uit de bocht bij rotonde Hagevoortdreef

  • Angela van Wijk

    Moest deze redacteur verplicht een aantal woorden schrijven? Veel lijdende zinnen, twee keer “ter plaatse komen”. Ik vind het in ieder geval heel lelijk geschreven

    Beantwoorden
    • Remon Peters

      Dank voor de Feedback, ik neem het mee voor een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *