Kort nieuws

Kleine brand bij Yakult

Bij Yakult aan de Schutsluisweg heeft donderdagochtend een kleine brand gewoed. Even voor half zeven werd de brandweer gealarmeerd door het automatische brandmeldsysteem, waarop de tankautospuit van Almere Buiten zoals gebruikelijk meteen is uitgerukt. Vaak betreft een melding van een brandmeldsysteem een vals alarm, maar deze keer was het al snel duidelijk dat het om een daadwerkelijke brand ging. Hierop is ook de brandweer van Almere Stad uitgerukt met de tankautospuit en de hoogwerker.

Het gebouw werd ontruimd en personeel dat aan het werk was stond buiten bij de poort te wachten, met collega’s die inmiddels bij het bedrijf arriveerden om de dagdienst te beginnen. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen, waarbij gebruik werd gemaakt van de schuimblusinstallatie. Een woordvoerder van de brandweer laat aan HV-Almere weten dat het ging om brand in een kabelgoot. De oorzaak van het ontstaan van de brand is onbekend en wordt onderzocht. Na de rook te hebben verdreven met een overdrukventilator werd het gebouw weer vrijgegeven en kon het personeel naar binnen om het werk te hervatten.

Een gedachte over “Kleine brand bij Yakult

  • Top dat het Yakult bedrijf aldaar beschikt over een goed werken brandmeldsysteem. Hierdoor kan de brandweer snel uitrukken om de brand snel te blussen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *