Nieuws

Twee gewonden bij aanrijding op de Evenaar

Bij een aanrijding op de Evenaar zijn donderdagochtend twee personen gewond geraakt. Rond kwart over zeven kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing op de kruising van de Evenaar met de Atlasdreef. Een taxibusje dat op de Evenaar reed, vanaf de rotonde bij de Spectrumdreef richting Buitenmere, werd in de linkerflank geraakt door een personenauto die de Evenaar overstak richting de Atlasdreef. Voor beide gewonden moest een ambulance ter plaatse komen. Bovendien werd de brandweer gealarmeerd in verband met mogelijke beknelling van personen. Dit laatste bleek echter niet het geval te zijn, waardoor de brandweer al snel kon terugkeren naar de naastgelegen kazerne aan de Atlasdreef.

De bestuurster van de personenauto had nek en/of rugklachten en werd door een voorbijganger geïmmobiliseerd. Zij werd vervolgens door het ambulancepersoneel met behulp van de wervelplank op de brancard gelegd en naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurster van het taxibusje had letsel aan de heup. Ook zij werd op de brancard gelegd en voor verder onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Voor een inzittende van het taxibusje, die niet gewond raakte, kwam een ander busje ter plaatse om de passagier verder te vervoeren naar zijn bestemming.

Specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie hebben onderzoek gedaan naar de aanleiding van het ongeval. Dit onderzoek nam geruime tijd in beslag, waardoor de Atlasdreef in de richting van de Evenaar en de Evenaar, vanaf de Atlasdreef in de richting van Buitenmere, ruim twee uur afgesloten zijn geweest. Tijdens deze afsluiting vond op de Atlasdreef, richting Kalenderweg, nog een tweede ongeval plaats toen een automobilist op zijn voorganger botste. Mogelijk werd dit veroorzaakt door onoplettendheid door kijken naar het andere ongeval. Bij deze botsing ontstond lichte schade en raakte niemand gewond.

Een berger heeft beide voertuigen meegenomen, waarna de weg om kwart voor tien weer werd opengesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *