Persberichten

Straatroof opgelost dankzij Burgernet

Burgernet PolitiepersBij de bushalte Faunabuurt heeft maandagochtend 9 maart een beroving plaatsgevonden. De verdachte werd met hulp van Burgernet aangehouden en zit nog vast.

Rond 07.00 uur stond een vrouw bij de bushalte te wachten toen plotseling een onbekende man haar mobiele telefoon uit haar handen griste. De straatrover ging er vervolgens rennend vandoor. Meteen werd 112 gebeld en het signalement van de man doorgegeven aan de politiemeldkamer.

Een oproep via Burgernet werd verspreid onder de aangesloten deelnemers in de omgeving van het incident. Een getuige belde de politie naar aanleiding van dit bericht en gaf aan dat hij een man, die voldeed aan het opgegeven signalement, had zien staan bij een flat op de Leeuwstraat. Agenten die ter plaatse gingen konden de verdachte na deze melding vlot inrekenen.

De verdachte, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had de gestolen telefoon nog in zijn bezit. Op het politiebureau bleek dat deze man ook nog gezocht werd voor twee woningovervallen die eind oktober en begin november 2014 plaatsvonden in Almere. De recherche Almere heeft de zaken in behandeling.

Klik hier om u ook aan te melden voor Burgernet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *