Persberichten

Zwartrijders gepakt tijdens controle in Buiten

connexxionTijdens een grote controle van Connexxion, politie en gemeente Almere zijn vrijdag 21 februari 94 zwartrijders betrapt en werden zes personen werden aangehouden. Die dag hebben politie, gemeente en busmaatschappij Connexxion een periodieke gezamenlijke vervoersbewijscontrole gehouden in Almere-Buiten. Er werden ongeveer 1800 passagiers in 113 bussen gecontroleerd tussen 07.30 uur en 14.30 uur. Er zijn in totaal 61 processen-verbalen voor het rijden zonder vervoersbewijs uitgeschreven. Daarnaast kozen 33 passagiers zonder geldig kaartje, voor het kopen van een rituitrijkaart als alternatief voor een proces-verbaal.

Boetes
Bij zes passagiers bleek na controle dat ze nog boetes hadden openstaan. Bij één van hen stond er nog een bedrag open van 1996, – euro, dit bedrag werd op het politiebureau direct geïnd. De ouders van de minderjarige zwartrijders werden door politieagenten op de hoogte gesteld van de gepleegde overtredingen. Ook stuurt Connexxion een brief naar de ouders en de school van de minderjarige om zo te voorkomen dat zwartrijden een gewoonte wordt. Connexxion, politie en de gemeente controleren geregeld op onaangekondigde tijdstippen bussen en treinen en trekken samen op om het openbaar vervoer veiliger te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *