Persberichten

Straatrovers in Centrum aangehouden dankzij cameratoezicht

politielogoIn de nacht van zaterdag 15 februari op zondag 16 februari vond er een straatroof plaats op de Koetsierbaan. Twee verdachten konden door een snelle samenwerking van politiecollega’s worden aangehouden.

Rond 00:15 uur kreeg de politie de melding van een straatroof op de Koetsierbaan. Hierbij werd een 28-jarige vrouw onder bedreiging van een steekwapen beroofd van haar tas. Het slachtoffer en een getuige gaven een duidelijk signalement van de dader door aan de meldkamer. Deze kon zodoende met behulp van cameratoezicht de verdachte opsporen en zag hem een woning aan de Koetsierbaan in vluchten.

Agenten gingen naar deze woning en troffen daar de verdachte aan. Het betrof een jongen van 16 jaar, afkomstig uit Almere. Daarnaast werd er nog een tweede jongen aangetroffen in de woning. Vlak voor de aanhouding bleek er nog een straatroof plaats te hebben gevonden. Het signalement van deze twee jongens kwam overeen met de daders van deze straatroof. Zodoende werd de tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Almere, ook aangehouden.

In de woning waar de verdachten werden aangetroffen zijn verschillende spullen gevonden en in beslag genomen. Mogelijk waren deze afkomstig van een eerdere diefstal. Deze zullen zo snel mogelijk worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *