Persberichten

Jongens beroofd op Spoorbaanpad bij Tussen de Vaarten

politieTwee jongens beroofden op zondag 16 februari twee andere jongens onder andere van hun telefoons.

Na in de middag op de skatebaan aan de Evenaar te hebben geskateboard fietsten twee jongens van 12 en 14 jaar en afkomstig uit Almere naar huis. Rond 16.00 uur fietsten zij over het Spoorbaanpad in de richting van de wijk Tussen de Vaarten. Ter hoogte van de brug over de Lage Vaart zagen zij twee jongens staan. Op het moment dat zij vlak bij het tweetal waren, gooide één van die jongens een gele fiets op het fietspad, waardoor de twee vrienden moesten stoppen. De twee jongens eisten de telefoons van de vrienden. Vervolgens pakte één van de straatrovers de 12-jarige jongen beet en sloeg hem. De twee jongens werden niet alleen van hun gsm’s beroofd, maar de 12-jarige jongen raakte ook zijn rugzak en fiets kwijt. Vervolgens gingen de twee straatrovers er ieder op een fiets in de richting van Almere Buiten vandoor. Eén van de straatrovers liet zijn eigen fiets, de gele fiets, achter.

Signalementen

1) Negroïde jongen, ± 17 jaar, rond de 1.85/1.90 meter, dun tot normaal postuur, smal hoofd met dikke lippen. Hij droeg een zwarte jas met capuchon en daaronder een baseballcap, een zwarte trainingbroek en donkere sportschoenen. Hij had een zonnebril op met gemêleerde kleuren (leek op een soort tijgerprint);
2) Blanke tot lichtgetinte jongen, ± 17 jaar, rond de 1.80/1.85 meter, normaal postuur. Hij had wallen onder zijn ogen. Hij had een donkere jas met capuchon aan en droeg een grijze sjaal voor zijn gezicht en had een grijze muts op. Hij had zwarte Nike sportschoenen aan met een groene zool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *