Persberichten

Twee jongens(13) aangehouden na dubbele straatroof in Danswijk

PolitielogoOp maandagavond 6 januari kwamen er meldingen binnen van meerdere straatroven in Almere. Door snel handelen van agenten en hulp van een burger konden er in twee zaken aanhoudingen worden verricht.

Agenten kregen rond 17.45 uur een melding van een gepleegde straatroof op het Karoenpad. Het 16-jarige slachtoffer uit Almere werd bedreigd met een vuurwapen gelijkend voorwerp, waarna zij haar fiets moet afstaan. Ter plaatse gingen meerdere politie-eenheden in de omgeving op zoek naar de daders. Op de Rock and Rollstraat zagen agenten de twee verdachten met de gestolen fiets en zetten de achtervolging in.

Aanhoudingen

De eerste verdachte, een 13-jarige jongen uit Amsterdam werd al snel aangehouden, de tweede verdachte, een 13-jarige jongen uit Almere werd, met behulp van een aanwijziging van een passerende burger, ook aangehouden.

Later blijkt dat eerder die avond, nabij het Volksdanspad, omstreeks 17.30 uur er een poging straatroof was op een 26-jarige vrouw uit Almere. Zij gaf aan collega’s dezelfde signalementen door als de gearresteerde verdachten. Het bleek vermoedelijk om dezelfde daders te gaan.

De slachtoffers hebben aangifte gedaan en het roofteam Almere heeft de zaken in onderzoek. Het team is op zoek naar getuigen die iets van dit incident hebben gezien. Heeft u informatie over deze straatroof? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *