Persberichten

Straatrover aangehouden in Almere Haven

politielogoEen 14-jarige jongen werd maandagmiddag door twee jongens beroofd van zijn telefoon bij de Brink in Almere. Een van de verdachten, een 15-jarige Almeerder, kon worden aangehouden.

Rond 16:30 uur kwam een agent tijdens surveillance twee jongens tegen bij de parkeergarage bij de Brink. Een van hen was kort daarvoor beroofd door twee jongens. Het 14-jarige slachtoffer verklaarde te zijn beroofd van zijn smartphone. Bij deze beroving werd het slachtoffer meerdere malen bedreigd door middel van handgebaren en uiteindelijk ook geslagen.

Het slachtoffer en de getuige herkenden een van de vermoedelijke daders en zij gaven een duidelijk signalement van de andere dader. Aan de hand van deze beschrijving werd ’s avonds de 15-jarige jongen aangehouden.

Tweede verdachte

Naar de tweede dader wordt nog gezocht. Het gaat om een jongen met een donkere huidskleur, een gezet postuur, ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang en kort kroezig donker haar. Hij droeg een groene korte jas zonder capuchon.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *