Nieuws

Twee woningen Lieven de Keystraat beschadigd na explosie

In de Lieven de Keystraat zijn in de nacht van kerstavond op eerste kerstdag twee woningen beschadigd geraakt na een explosie. De brandweer werd gealarmeerd omdat er sprake zou zijn van rookontwikkeling. Er raakte niemand gewond. 

De brandweer werd even na half één gealarmeerd voor een brand. Ter plaatse bleken twee woningen beschadigd te zijn door een explosie. Bij één woning was er mogelijk vuurwerk tegen een raam aan de voorzijde van de woning geplakt, waardoor het raam volledig werd vernield. Ook was er vermoedelijk vuurwerk door de brievenbus gegooid. Bij een woning aan de overzijde van de straat werd ook een raam vernield.

Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse gekomen, om eventueel bewoners te behandelen die door het rondvliegend glas gewond konden zijn geraakt. Hiervan was echter geen sprake. De politie heeft in de omgeving tevergeefs gezocht naar de daders. Van verschillende omwonenden en getuigen werden verklaringen opgenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Woningbouwvereniging Ymere zou nog dezelfde nacht een glaszetter sturen om de ramen te herstellen.

De politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Heeft u info? Bel dan met 0900-8844.

3 gedachten over “Twee woningen Lieven de Keystraat beschadigd na explosie

 • In Tussen de Vaarten- noord, in de Johan Jongkindstraat, is ook een ruit ingegooid. Dat was gisterenochtend vroeg.

  Beantwoorden
 • H. Bongers

  In Almere Haven zijn afgelopen uren ook aantal zware explosies te horen er worden lucraak vuurwerkbommen opgeblazen. Hoop dat de politie deze lui hard aanpakken

  Beantwoorden
 • Hopelijk komt er ooit een vuurwerk verbod voor particulieren en wordt het hoog tijd dat erkende bedrijven dit gaan verzorgen zodat we van dit soort incidenten gevrijwaard blijven.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *