Persberichten

Lopende kraan verraadt hennepplantage in Filmwijk

32-TH-KXDe politie heeft woensdag 22 januari een hennepplantage aangetroffen na een melding van wateroverlast.

Bewoners van een flat aan de Peter Sellershof alarmeerden rond 22:10 uur de politie toen er water door het plafond hun woning binnenkwam. Ter plaatse zagen agenten dat er al in de centrale entree van de flat veel water langs de muren naar beneden kwam sijpelen. Aangekomen bij de woning van de melders zagen de agenten dat ook daar sprake was van enorme waterschade. De bewoners gaven aan dat zij vermoedden dat het water van de bovenburen vandaan kwam en dat ze hun al een tijd niet gezien hadden. De agenten zijn naar de woning van de bovenburen gegaan, maar na aangebeld te hebben deed er niemand open. Hierna is de woningbouwvereniging gekomen om de voordeur te openen. In de woning bleek dat de kraan in de badkamer aanstond. Deze was aangesloten op een waterton. Ook werden er verschillende attributen aangetroffen die doorgaans gebruikt worden voor het onderhouden van hennepplantages. De agenten hebben de woning verder bekeken en troffen in een van de kamers een hennepplantage aan van zo’n 230 planten. De waterkraan is dichtgedraaid en de hennep is in beslaggenomen. Er zijn tot nog toe geen verdachten aangehouden, maar de politie onderzoekt de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *