Persberichten

Drietal beroofd vrouw in scootmobiel, getuigen gezocht

politielogoDrie mannen probeerden op maandagavond 6 januari een invalide vrouw te beroven in Almere.

In de avond deed een 26-jarige vrouw uit Almere inkopen bij een supermarkt aan de Kopenhagenstraat. Omdat zij slecht ter been is, reed zij op een scootmobiel. Rond 19.50 uur verliet zij met haar aankopen de winkel. Een gedeelte van haar boodschappen had zij in een tas op het voetengedeelte van de scootmobiel gezet en een ander gedeelte in het mandje voorop. Zij reed vanaf de Kopenhagenstraat, de Berlijnstraat in. Net om de hoek zag zij drie mannen staan, die haar de doorgang belemmerden.

Harde klap

Eén van de mannen pakte een multipack bier dat voorop in het mandje zat. De Almeerse liet het er echter niet bij zitten. Zij stapte van haar scootmobiel en gaf hem een harde klap. Daarop liet de straatrover zijn buit vallen en rende hij met zijn maatjes weg. Zij gingen er via de Parijsbrug in de richting van de Wipmolenweg vandoor.

Letsel

Het slachtoffer pakte het multipack op en reed naar huis, waarna zij de politie waarschuwde. Aan de stevige klap die de Almeerse had uitgedeeld, hield zij een pijnlijke hand over. Zij zou zich onder doktersbehandeling stellen.

Signalementen

1) Blanke man, rond de 30 jaar, ± 1.80 meter, slank postuur. Hij droeg donkere kleding en had een donkere pet op;

2) Blanke man, 25-35 jaar, ± 1.70 meter, slank postuur. Hij droeg donkere kleding. Op de linker borstzijde van de jas zat een rits van een borstzak. Hij droeg ook een donkere pet en had schoenen met glimmende strepen aan. Vermoedelijk van het merk Adidas;

3) Blanke man, rond de 30 jaar, 1.80 meter, slank postuur en eveneens donker gekleed. Hij had geen pet op.

De drie straatrovers waren vermoedelijk van Oost Europese afkomst.

Getuigenoproep

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Almere op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *