Kort nieuws

Inbrekers proberen auto in brand te steken en ontkomen

In de nacht van zondag 28 op maandag 29 april werd er ingebroken bij een bedrijf op het Noordeinde.

Rond 02.55 uur zagen agenten bij het viaduct bij de Rio de Janeirostraat een bestelauto dwars op de weg staan. Direct daarna reed er een scooter met twee opzittenden met hoge snelheid weg. Agenten achtervolgden de scooter waarbij de opzittenden voorwerpen van zich af gooiden. De scooter was niet voorzien van kentekenplaten of verlichting. Ondanks de inzet van andere eenheden, zag de scooter kans om te ontsnappen. Bij controle van de bestelbus bleek dat deze was gestolen en dat men geprobeerd had om het voertuig in brand te steken. De voorwerpen die men van zich af had gegooid bleken inbrekerswerktuigen.

De politie vermoedt dat de inbraak, de achtergelaten auto en de vluchtende scooter mogelijk in relatie staan tot elkaar en doet onderzoek.

De politie verzoekt personen en/of getuigen die kennis dragen van de identiteit van de verdachten contact op te nemen met de politie van Almere via het telefoonnummer 0900-8844 of via Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Foto: Jos van der Lelie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *