Persberichten

Verdachte op Stationsplein aangehouden na bedreiging en vechtpartij

PolitielogoEen 18-jarige Almeerder is dinsdagavond als verdachte van een bedreiging aangehouden.

Rond 23.30 uur provoceerden twee jongens een andere stadsgenoot, die op een bankje zat bij het Busplein. Ze waren kennelijk op ruzie uit waarbij de jongen werd bedreigd. Er ontstond een dreigende situatie waarbij een van de amokmakers een mes trok. De jongen zag kans om aan zijn belagers te ontkomen en gooide op zijn vlucht zijn rugzak weg. Terwijl hij op de vlucht was alarmeerde de jongen zijn broer. Die verscheen met een busje waarna de twee op zoek gingen naar de twee belagers.

Eén van de aanvallers werd gezien in de omgeving van het Stationsplein, hij had zelfs de rugzak van het slachtoffer nog bij zich. Deze 18-jarige verdachte werd door de te hulp geschoten broer aangesproken waarna een vechtpartij ontstond. Observanten van cameratoezicht zagen de ruzie en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse.

Toen de agenten bij de mannen waren zat de verdachte op zijn knieën. Na het verhaal te hebben aangehoord werd de verdachte aangehouden en in de boeien gezet. De rugzak is voor onderzoek meegenomen. Het slachtoffer wenste aangifte te doen van bedreiging. De recherche onderzoekt de bedreiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *