Nieuws

Motorcrossrijder aangehouden na gevaarlijk rijgedrag in Molenbuurt

Dinsdagochtend rond 12.00 uur is een 19-jarige bestuurder van een crossmotor in de Molenbuurt van Almere aangehouden na gevaarlijk rijgedrag.

De afgelopen maand kreeg de wijkagent van Almere Buiten meerdere meldingen van buurtbewoners die in de omgeving van de Molenbuurt een crossmotorrijder zagen scheuren door de wijk. Na de meldingen werden direct agenten ingezet om de bestuurder van de crossmotor aan de houden, echter zonder resultaat. Ook werd er een buurtonderzoek gehouden om de identiteit van de crosser te achterhalen. Dinsdagochtend kreeg de wijkagent tijdens zijn aanwezigheid op de wijkpost een tip van een bewoner dat de motorcrosser weer door wijk zou rijden en wederom gevaarlijk rijgedrag zou vertonen. Zo zou hij met hoge snelheden over fietspaden, busbanen en langs kinderspeelplaatsen rijden. Met meerdere politie-eenheden en de inzet van een politiehelikopter, die op dat moment in de buurt was, werd de bestuurder getraceerd, achtervolgd en klem gereden op de Poldermolenweg. De crossmotor is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *