Persberichten

Aanhouding voor belemmering politie

politie persEen 20-jarige Almeerder is woensdagavond 14 augustus aangehouden omdat hij een agent belemmerde.

Rond 20.00 uur stelden agenten een onderzoek in bij een woning aan de Vredelaan. Drie mannen hielden zich daar verdacht op terwijl er eerder op de Vredelaan een inbraakmelding was geweest. Agenten troffen drie mannen aan die geen onbekenden waren van de politie. Eén van de mannen stond gesignaleerd voor het nog uitzitten van een tiental dagen hechtenis. Toen hij werd aangehouden zette hij het op een lopen. Een agent vorderde van een voorbijganger een fiets om achter de verdachte aan te gaan, terwijl de andere agent de verdachte te voet achtervolgde.

Toen de agent op de fiets weg wilde fietste greep een van de andere mannen de fiets vast en belemmerde de agent om weg te fietsen. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de gezochte verdachte niet meer gevonden. De man die de agent belemmerde weg te fietsen, een 20-jarige Almeerder, is aangehouden voor het opzettelijk belemmeren en beletten van een politieambtenaar. Hij zit vast en kan een fikse boete verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *