Persberichten

Meisje (15jr) aangehouden voor straatroof Literatuurwijk

politielogoEen 15-jarig meisje is zaterdag 20 juli aangehouden als verdachte van een gewelddadige straatroof van een smartphone.

De recherche hield afgelopen zaterdagochtend een 15-jarig meisje uit Almere op verdenking van straatroof. De straatroof had op 26 mei plaatsgevonden op de Jan Campertstraat. Een vrouw zat bij de bushalte met haar smartphone in haar hand toen een andere vrouw de telefoon uit haar hand wilde grissen. Er ontstond een worsteling waarbij over en weer gekrabt, geslagen en aan haren getrokken werd. Het slachtoffer raakte de smartphone kwijt waarna de belaagster er met de gsm vandoor ging.

De vrouw deed aangifte waarna de recherche een onderzoek startte. Via tactisch en technisch speurwerk werd de 15-jarige vrouw opgespoord. Zij werd, met toestemming van de officier van justitie, zaterdagochtend ingerekend in een woning in Almere.

De gestolen smartphone werd in de betrokken woning aangetroffen en in beslag genomen. De 15-jarige verdachte heeft een bekennende verklaring afgelegd. Zij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor diefstal met geweld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *