Persberichten

Tien verdachten aangehouden dankzij alerte burgers

politie persIn de afgelopen 24 uur hebben oplettende Almeerders een grote vangst voor de politie opgeleverd. Tien personen zijn bij verschillende woninginbraken en pogingen daartoe in hun kraag gegrepen. Door heel Almere wisten eenheden verdachten aan te houden. “Deze oogst is vooral te danken aan de enorme bereidheid van de Almeerders om te bellen als er iets niet in de haak is. Hier doen we het allemaal voor”, aldus chef basiseenheid Frank Stoechart portefeuillehouder woninginbraken.

De eerste succesvolle actie had plaats bij de Amerhof. Daar zag een getuige rond 16.00 uur twee jongens over een schutting klimmen. De bewoner aarzelde geen moment en belde 112. Eenheden die snel ter plaatse waren achtervolgden de verdachte personen. Ter hoogte van het Maaspad werden in totaal vijf verdachten aangehouden. De personen droegen inbrekerswerktuigen bij zich, deze zijn in beslaggenomen. Het gaat hierbij om vijf jongens woonachtig in Almere in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud.

Rond 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er een raam zou zijn ingegooid van een woning aan de Stadswerf. Ook hier gingen agenten ter plaatse. Op het moment dat zij spraken met passanten voor een eerste onderzoek, hoorden zij gerommel nabij het huis. In de tuin van de woning werd een 17-jarige jongen aangehouden die zich verdacht gedroeg. Ook deze verdachte werd ingerekend en overgebracht naar het bureau.

Rond middernacht zag een oplettende bewoner aan de Nescioplantsoen een auto staan met daarin vier mannen. De inzittenden gedroegen zich verdacht, ze stapten meerdere keren in en uit het voertuig. De wakkere bewoner rook onraad, vertrouwde de zaak niet in combinatie met het nachtelijk uur, en belde hierop met de politiemeldkamer. Hierop werden agenten op pad gestuurd. Op de E. du Perronstraat werd de verdachte auto aangetroffen. Nadat de auto staande was gehouden werden de vier mannen gearresteerd. Al snel bleek dat het ging om bekenden van de politie. Bij de aanhoudingen werden in de auto handschoenen en inbrekersgereedschap aangetroffen. Daarnaast werd er diverse waardevolle goederen aangetroffen waaronder smartphones en camera-apparatuur. Aangezien er geen plausibele verklaring kon worden gegeven voor de aanwezigheid van het gereedschap, de waardevolle goederen in combinatie met het verdachte gedrag, werden de verdachten overgebracht naar het bureau. De verdachten komen allemaal uit Almere en zijn in de leeftijd van 17 tot 21 jaar.

De politie hoopt ook in de toekomst een beroep te kunnen doen op de inwoners van Almere bij het melden van verdachte situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *