Persberichten

Straatroof bij bushalte De Gouwen, politie zoekt getuigen

Politie-auto_zwaailichtDe politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op woensdag 4 november om 21:50 uur in de omgeving van de bushalte De Gouwen.

Het 16-jarige slachtoffer fietste samen met zijn 15-jarige vriendin naar de bushalte, toen hij werd aangesproken door twee jongens. Beide slachtoffers werden uit het niets van de fiets afgeduwd, waarbij zij ten val kwamen. Eén van de daders pakte vervolgens hun rugtassen af, en haalde uit één van de tassen een aantal waardevolle bezittingen. De tweede dader ging vervolgens met de spullen over het fietspad in de richting van Stedenwijk ervandoor. De eerste dader pakte daarna de fiets van het slachtoffer af en fietste over het fietspad achter de tweede dader aan. Betreft een zwarte Cortina herenfiets met brede witte banden, waarvan de koplamp los zat.

Signalementen
Het betreft twee getinte jongens, ongeveer 19 jaar oud en 1.85 meter lang. Zij droegen beiden een zwarte spijkerbroek met mogelijk zwarte sneakers. De eerste dader droeg een groene korte jas waarvan hij de capuchon over zijn hoofd had. De tweede dader droeg een blauwe jas met ook de capuchon over zijn hoofd.

Tips?
Getuigen die iets hebben gehoord of gezien, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Almere via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *