Nieuws

Achtervolging overvallers eindigt na inzet spijkermat op A6

Tijdens een politieactie zijn vannacht op de A6 drie mannen, twee mannen uit Purmerend (beiden 22 jaar) en een 21-jarige Amsterdammer, aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op een geldloper gistermiddag in Bergen op Zoom.

Overval geldloper
Woensdagmiddag werd rond 16.10 uur in Bergen op Zoom nabij een pinautomaat een vrouwelijke geldloper door twee daders overvallen. De overvallers maakten een geldkoffer buit en gingen er vandoor in een gereedstaande Peugeot. Ondanks uitgebreid onderzoek werden de daders niet meer aangetroffen. Via Burgernet werd deelnemers gevraagd uit te kijken naar de verdachten.

Achtervolging
Agenten achtervolgden vannacht een auto die over de A1 richting Hilversum reed. In deze auto zaten mannen waarvan de politie vermoedt dat zij betrokken zijn bij de overval op de geldloper in Bergen op Zoom. Het trio draaide met hun auto ter hoogte van Laren om en reed de A6 op richting Lelystad. Op de A6 legden agenten ter hoogte van afslag Almere Haven een spijkermat neer waardoor de vluchtauto van de verdachten twee lekke banden opliep. De wagen werd nabij de Sturmeypoort klemgereden, waarna de verdachten er te voet vandoor gingen. Nadat de politie een aantal waarschuwingsschoten had gelost, konden de verdachten worden aangehouden. Er raakte echter niemand gewond. De Verkeersongevallenanalyse en Forensische Opsporing zijn ter plaatse gekomen om alle sporen in kaart te brengen en veilig te stellen. De snelweg is vanaf afslag Almere Haven richting Lelystad lange tijd afgesloten geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *