Persberichten

Grote verkeerscontrole met ANPR

Het VerkeersHandhavingsTeam van politie Flevoland hield donderdag 27 september tussen 13:30 en 21:00 uur een grote verkeerscontrole met ANPR op Lesplaats nabij de A6 in Almere. De kentekens van al het langsrijdende verkeer op de A6 werd gescand. Motorrijders van politie haalden deze ‘hits’ uit het verkeer. Bij de controle waren, naast politieagenten en verkeersspecialisten, ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig.

Bij de controle zijn de kentekens gescand van alle voertuigen die de ANPR-apparatuur passeerden. Bij zes bestuurders bleek dat zij nog openstaande vorderingen of boetes hadden. Vier bestuurders hebben direct betaald. Twee bestuurders konden dat niet en zijn ingesloten op het politiebureau. Ook bekeurden agenten bestuurders voor onder meer een verlopen APK; onverzekerd rijden en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven, omdat de technische staat van de voertuigen niet altijd in orde was, met mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties als gevolg.

Door een motorrijder van de politie werden voor de Belastingdienst 83 voertuigen de controleplaats opgereden die in de ANPR-systemen stonden. Medewerkers van de Belastingdienst legden daarvan beslag op 61 voertuigen. De bestuurders van deze voertuigen zullen hun verplichtingen binnen een geringe tijd moeten nakomen. Voor 21 bestuurders waren alle termijnen verstreken en werden de voertuigen in beslag genomen en direct afgevoerd. Een bestuurder kon nadat deze zijn verplichtingen aan de Belastingdienst kon voldoen zijn weg vervolgen. Ter plekke is door de Belastingdienst een bedrag van 25.000,- euro geïnd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *