Nieuws

Hostel Kwintes ontruimd na brand in kamer

De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een brandmelding aan de Blekerstraat in het centrum van Almere. De melding werd gedaan bij het hostel Kwintes waar mensen met een psychische kwetsbaarheid en een verslaving begeleid wonen. Doordat het een risicopand betrof is er direct groot ingezet, meerdere brandweereenheden, ambulances en politie kwamen ter plaatse. De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse en constateerden een aanzienlijke brand in één van de 26 appartementen van het pand. De brandweer heeft vanaf buiten direct het appartement gekoeld en is vervolgens begonnen aan de binnenaanval. Via een ander appartement op de tweede verdieping heeft de brandweer via een hijslijn de hoge drukslang naar boven gehesen. Ondertussen stond er een ambulance stand-by en werden de bewoners geteld om na te gaan of er nog mensen binnen zouden zijn. Uiteindelijk was de brand snel meester en werd de nodige inboedel die vlam had gevat naar beneden gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Meerdere appartementen op de tweede etage zijn onbewoonbaar verklaard wegens rook- en waterschade. De hulpdiensten konden na een uur weer retour.

Update 06/05
Vijf appartementen zijn vandaag schoongemaakt en weer betrokken door de bewoners. De bewoner van de kamer waar brand uit brak wordt voorlopig elders in het Hostel ondergebracht totdat zijn kamer weer is opgeknapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *