Nieuws

Dronken bestuurder zonder rijbewijs knalt tegen lichtmast; 4 gewonden

Zondagochtend is rond 05:15 uur door nog onbekende oorzaak een 20-jarige man uit Amsterdam de macht over het stuur verloren en met een flinke snelheid tegen een lichtmast aangereden. Het ongeval gebeurde op de kruising tussen de Hogering met de Hollandsedreef. In de auto zaten vijf personen. Vier van hen raakten gewond waarvan één ernstig. Op het moment dat de politie ter plaatste kwam vatte de auto vlam, de agenten trokken direct een bewusteloos slachtoffer uit het wrak. Toegesnelde brandweer, welke nog onderweg was vanaf een andere autobrand enkele honderden meters verderop, hadden de brand snel onder controle. Het personeel van een gealarmeerde traumahelikopter gaf assistentie aan het ambulancepersoneel. Drie gewonden, een 24-jarige vrouw, een 20-jarige man en een 14-jarige jongen allen afkomstig uit Amsterdam, zijn met diverse verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Flevoland en Amsterdam. De vijfde inzittende, een man, is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in Flevoland. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en had ruim twee maal de wettelijke limiet aan alcohol gedronken. Door het ongeval is de Hogering in beide richtingen enige tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening en sporenonderzoek.

foto`s 1-3: Friedländer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *