Nieuws

Bestuurder raakt onwel en belandt in greppel Waterlandseweg

Zaterdagochtend heeft op de kruising van de Veluwedreef met de Waterlandseweg een ongeval plaatsgevonden waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. De 76-jarige bestuurder uit Heemstede raakte op de afrit van de snelweg onwel en verloor de macht over het stuur. Hierdoor reed de man door het rode verkeerslicht de kruising op. Na een verkeerslicht en een verkeersbord omver te hebben gereden kwam de auto uiteindelijk in de greppel bij de oprit tot stilstand. De brandweer werd gealarmeerd voor een mogelijke autobrand, maar daar bleek geen sprake van te zijn. Ook een ambulance uit de regio Gooi en Vechtstreek verleende assistentie.
Zowel de bestuurder als de bijrijder, een 75-jarige mevrouw, eveneens uit Heemstede, overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie is ter plaatse geweest om de situatie op beeld vast te leggen. Een berger heeft het voertuig uit de greppel getrokken en afgevoerd. Rijkswaterstaat en provincie Flevoland hebben de beschadigde en defecte verkeerslichten gerepareerd. Daarna kon het verkeer weer hervat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *