Persberichten

Agent bedreigd met nep vuurwapen bij station Almere Centrum

Bij de arrestatie van een 19-jarige voortvluchtige is een agent met een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen bedreigd. De verdachte wist tijdens een worsteling een pistool te pakken en richtte dit op het hoofd van de agent. Die handelde in een split second en greep de hand met het wapen. Na een worsteling is de verdachte overmeesterd. De verdachte is ingesloten en zit vast. Het nepvuurwapen, wat als twee druppels water op een echt pistool lijkt, is in inbeslag genomen. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond 23.00 uur reden meerdere politie-eenheden naar een mogelijke bedreiging met een vuurwapen in de omgeving van het NS station in Almere Centrum. Van de verdachte was een signalement doorgegeven en een looprichting. Twee agenten zagen de mogelijke verdachte lopen die, bij het zien van de politie, het direct op een lopen zette. Bij de achtervolging te voet reageerde ook een alerte omstander. Die hinderde de vluchtende verdachte waardoor hij uit balans raakte. Een van de agenten greep de verdachte vast waarna een worsteling onstond. Hierbij greep de verdachte een vuurwapen, welke niet van echt te onderscheiden was, en richtte dit op het hoofd van de agent. In een split second lukte het de agent om de hand met het wapen vast te pakken en weg te draaien. Bij de worsteling die ontstond kwamen de agent en de verdachte op de grond terecht. Met hulp van zijn collega kon de verdachte worden overmeesterd en werd hij in de boeien gezet. In het politiebureau werd de verdachte onwel. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en wordt bewaakt. De agent doet aangifte terzake bedreiging. Het nepvuurwapen is in beslag genomen. De verdachte staat sinds juni 2012 gesignaleerd als voortvluchtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *