Nieuws

27e Almeerse Brandweerdag ondanks regen groot succes

De jaarlijkse brandweerdag die vandaag in Almere werd gehouden was ondanks het slechte weer een groot succes. De dag wordt elke jaar georganiseerd om gehandicapte kinderen en hun familie een leuke dag te bezorgen. Het thema van dit jaar was Boerenbrandweer. Vanwege het slechte weer werden de meeste activiteiten binnen in de kazerne gehouden om de kinderen toch een leuke dag te kunnen bezorgen. Rogier Wijthof werd aan het begin van de dag door burgemeester Annemarie Jorritsma en brandweercommandant Gerrit Spruit benoemd tot “commandant van de dag”. “Een erg leuke taak”, zo vertelde hij aan Omroep Flevoland. Na de lunch gingen alle kinderen en hun begeleiders, een groep van ongeveer 120 gasten, traditiegetrouw in een lange stoet van voornamelijk brandweervoertuigen richting  Uitgaanscentrum Eindelijk Weer voor een disco. De stoet reed via de busbaan door Stad-West, de Hogering, de Markerdreef en de Randstaddreef richting de Odeonstraat waar alle voertuigen werden geparkeerd. Rond 16:25 uur keerde het gezelschap terug naar de kazerne voor de afsluitende maaltijd. Na afloop keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Dit jaar werd de brandweerdag ook het voor het eerst tegelijkertijd in Lelystad gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *