Persberichten

Vier inbrekers klem gereden na woninginbraak Noorderplassen

Na een woninginbraak op het Grootzeil in Almere zijn donderdagmiddag vier mannen, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats, op heterdaad aangehouden. De mannen konden worden gepakt doordat een getuige direct 1-1-2 belde en het kenteken van de vluchtauto aan de politie doorgaf. De inbrekers zitten nog vast.

Rond 12.15 uur belde de getuige met de meldkamer van politie Flevoland. De getuige gaf door dat vier mannen aan het inbreken waren in een woning aan het Grootzeil. Terwijl diverse politie-eenheden aanrijdend waren bleef de getuige met de meldkamer aan de lijn. Op een zeker moment meldde zij dat de mannen in een personenauto stapten en wegreden. De getuige gaf het merk en kenteken van de auto aan de meldkamer door, evenals de rijrichting. Op de Boegdreef zagen agenten de bewuste auto rijden. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken en reed door. Een andere surveillance-eenheid heeft hierop een politieauto dwars over de Boegdreef geplaatst om zo de bestuurder tot stoppen te dwingen. Toen dit lukte konden de vier inbrekers worden aangehouden. De vier, 28, 32, 44 en 45 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het woninginbrakenteam van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *